måndag 24 maj 2010

Mat mat mat...

Mat mässa. Vi skulle fixa lite mat till en mat mässa som ägde rum på skolas område. Vi visade olika metoder av utomhus matlagning. Grillad lax på rieska med citron fräsch, Svamp risotto alla stormkök, Viltgryta med ädelost och Krubbelurer. Laxen var tillagad i folie på elden och Rieskan (Tornedalskt tunnbröd) gräddat på mourika. Risotton var kokt på stormkök och svampen var blandsvamp från Tornedalen. Viltgrytan innehöll renskav och rotfrukter bland annat. Krubbelurerna, Skrubbelurerna, Krummelurerna, (kärt barn har många namn) sockerkaksbitar vända i socker och kanel var väldigt omtyckta. Vi pratade och visade och serverade dessa fina läckerheter för hungriga gäster. Det blev ett väldigt lyckat arrangemang enligt min mening och jag tror att gästerna var nöjda också det hördes många mmm... när maten smakades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar